e-shop Contact

Acidul gras de tip Omega 3 DHA este gasit in tot corpul, dar este cel mai abundent in creier, ochi si inima. De fapt, DHA constituie 40% din acizii grasi nesaturati la nivelul creierului si 60% din acizii grasi nesaturati la nivelul retinei.

DHA se acumuleaza atat in perioada prenatala si postnatal in creierul copiilor, la nivelul ochilor si in tesuturile sistemului nervos. Sugarii in dezvoltare nu pot produce eficient propriul lor DHA si trebuie sa obtina acest nutrient vital prin placenta in timpul sarcinii si din laptele matern dupa nastere. Cresterea aportului de DHA in dieta femeilor insarcinate si a mamelor care alapteaza imbunatateste in mod semnificativ nivelul de DHA disponibil pentru fat si sugar.

Studii recente indica faptul ca DHA este important pentru dezvoltarea optima a creierului si ochilor copiilor. DHA este important in timpul sarcinii, in special in al treilea trimestru atunci cand are loc dezvoltatea majora a creierului. Cresterea aportului de DHA in timpul sarcinii si in timpul alaptarii imbunatateste in mod semnificativ nivelul de DHA disponibil pentru fat si sugar. Unele cercetari au aratat ca suplimentarea de DHA in dieta mamei imbunatateste coordonarea ochi – mana, abilitatile motorii si atentia beblusilor.

De asemenea, DHA reduce riscul nasterii premature, contribuind la cresterea in greutate a fatului si la prelungirea perioadei de sarcina in cazul celor care prezinta riscuri crescute.