e-shop Contact

Prezentarea constanta la medic, efectuarea tuturor testelor si analizelor obligatorii in momentul in care va hotarati sa ramaneti gravida si ulterior continuate in timpul sarcini reprezinta cea mai buna modalitate de a avea o sarcina fara probleme si un bebelus sanatos la nastere. Acestea reprezinta o parte din ingrijirea prenatala obligatorie. Imediat ce suspectati ca ati ramas insarcinata, programati-va la medic pentru confirmare si pentru a va indica care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii urmati.

La prima vizita veti discuta mai multe lucruri si veti pune la cale un plan prin care sa va asigurati ca sarcina va decurge perfect pana la sfarsit. Iata cateva dintre lucrurile pe care le veti face la prima vizita la medic: 

1. istoric medical (medicul va va pune mai multe intrebari legate de ciclul menstrual, metode contraceptive folosite, sarcini anterioare, probleme de sanatate semnificative, alergii); 

2. stabilirea varstei fatului; 

3.examen fizic (de la greutate, inaltime, tensiune arteriala, puls pana la examen vaginal si test Papanicolau); 

4. teste de laborator - teste de sange pentru identificarea grupei de sange, factorului Rh,  precum si pentru identificarea anumitor boli precum, hepatita, sifilis si altele; 

5. teste de screening pentru depistarea anormalitatilor fetale specifice trimestrului 1: ecografii, ultrasunete etc.; 

6. investigarea stilului de viata (medicul va va intreba daca fumati, beti alcool, faceti sport, daca ati luat vitamine sau nu, ce dieta aveti, daca luati medicamente etc.).